Hadeland Glassverk

Dråpe Fat - ø 30 x h 7 cm Røkgrått glass

990,-
Nydelig glassfat fra Hadeland Glassverk.
Dråpe Fat - ø 30 x h 7 cm Røkgrått glass
Dråpe Fat - ø 30 x h 7 cm Røkgrått glass Dråpe Fat - ø 30 x h 7 cm Røkgrått glass
  • 2 stk tilgjengelig i vårt Showroom i Drammensveien 130
Kun 1 på lager
SKU
1023854
Stylistens kommentar
Dette fatet er fint i seg selv, fylt med frukt eller til servering av en deilig salat.

Beskrivelse

Nydelig glassfat fra Hadeland Glassverk. La det prydet kjøkkenet eller spisebordet i seg selv eller fyll det med frukt, blomster eller hva enn du måtte ønske.

Dråpe er en vakker interiørserie bestående av vase, lyslykt og fat. Med inspirasjon fra vannet og vannets bevegelser, ble Dråpe-seriens unike kombinasjon av mønster og form til. Alle produktene i serien er munnblåst og håndslipt på Hadeland Glassverk.

Designet av Kate Smith og Maud Gjeruldsen Bugge.

Materiale: glass

Om Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

Vi forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov. Hadeland Glassverk har de siste 20 årene gått gjennom en stor og positiv endringsprosess, og det er skapt ny dynamikk og fremtidstro.

Glassverket ble anlagt på grunn under gården Mo på Jevnaker i 1762 og produksjonen kunne starte i 1765. I den første tiden bestod produksjonen i hovedsak av flasker, apotekerglass, medisinglass og glass til husholdningsbruk. I 1852 overtok Ole Chr. Berg som bestyrer ved Hadeland og under hans ledelse gjennomgikk verket en rivende utvikling. Produksjonen ble lagt om til småglass som omfatter alt fra vinglass til boller, fat, blomsterglass og vaser. På 1800-tallet brukte man modeller av glass fra andre land i Europa. I 1920-årene begynte man med egen utvikling av modeller.

 

 

Mer informasjon

Mer informasjon
SKU 1023854
ISBN/EAN/GTIN 7072679710378
Produkttype Skål
Vekt (kg) 0,5
Diameter 30
Høyde 7
Merke Hadeland Glassverk
Antall kolli 1

Omtaler

Skriv din egen produktomtale
Du omtaler:Dråpe Fat - ø 30 x h 7 cm Røkgrått glass
Din rangering
© Copyright 2020 SixBondStreet. All Rights Reserved.