Gratulerer med ditt nye møbeltilskudd! Les dette før du tar ditt nye møbel ut av emballasjen og bruker den/ det. Disse punktene forteller deg alt du trenger å vite for å få det beste ut av ditt nye møbel.

 

1. Generell informasjon

Alle våre møbler har en rekke spesifikke funksjoner og egenskaper, som sammen avgjør både utseende og komfort. Disse funksjonene og egenskapene kan variere fra møbel til møbel. For deg som bruker er det viktig å være godt informert rundt disse funksjonene og egenskapene, slik at du vet hva du kan forvente av det nye møbelet ditt.

1.1 Trykkmerker fra emballasje

Når møbelet transporteres fra fabrikken til hjemmet ditt må det være forsvarlig pakket slik at den er godt beskyttet på reisen. Etter at emballasjen er fjernet anbefaler vi at du rister og puffer/ banker putene godt for å få fyllet og møbeltrekket i riktig form og posisjon. Transport og emballasjen i seg selv kan skape trykkmerker på enkelte møbler. Disse merkene retter seg selv etter at du har pakket ut- og begynt å bruke møbelet.

NB! For å unngå å skade dine nye møbler må du ikke bruke kniv eller andre skarpe redskaper når du pakker opp.


2. Sittekomfort

2.1 Faktorer for sittekomfort

Sittekomforten til ditt nye møbel avgjøres av en rekke faktorer, inkludert fjærer, pute fylling og møbeltrekk.

2.1.1 Fjærer

En lenestol eller sofa som er utstyrt med bånd (elastikk) vil synke dypere og gi en mykere komfort enn springfjærer (kjent som No-Sag fjærer). Vær oppmerksom på at plasseringen og retningen til bånd- og No-Sag-fjærene kan variere i hvert møbel på grunn av tekniske årsaker. Dette betyr at sittekomforten kan variere fra møbel til møbel.

Det finnes to typer fjærer:

 1. Bonellfjærer

Bonellfjærer består av koniske formede fjærer, som vanligvis støttes av Nosag-fjærer. Bonellfjærene er holdbare, gir god sittekomfort og riktig støtte.

 1. Lommefjærer

Med lommefjærer er alle fjærene individuelt innpakket og festet til hverandre, noe som gjør sittekomforten enda bedre.

2.1.2 Fylling

Det finnes to typer fylling: kaldskum og Fluff-ONE innmat (den består av HR40 skumfyll av meget høy kvalitet). 

 1. Kaldskum

Kaldskum eller High Resilience (HR) skum er laget av polyuretan. Navnet "kaldskum" er avledet fra begrepet "kaldherdestøping": skum formet i former uten oppvarming. Den har en litt uregelmessig åpen cellestruktur, noe som betyr at materialet er svært pustende, motstandsdyktig og eliminerer fuktighet godt.

 1. Fluff-ONE

Fluff-ONE innmaten består av HR40 skumfyll av meget høy kvalitet. Skumfyllet er dekket med en helt spesiell fjær-teknologi denne teknologien sørger for at fjærne ikke beveger seg. For en bedre fleksibilitet er det festet en fleksibel tekstil under sitteputen. Putens mykhet er akkurat som en ‘vanlig’ dunpute, den store fordelen og forskjellen er at du ikke trenger å puffe dem like mye som en ‘vanlig’ dunpute. 

2.2 Innledende periode

Etter den første bruksperioden kanskje bedre kjent som; den innledende perioden oppnår du optimalt komfortnivå. Dette er sittekomforten du kan forvente de kommende årene. For å skape en mykere komfort umiddelbart etter at du har kjøpt et møbel fylt med kaldskum, kan du forsiktig presse kneet ditt ned på putene. I løpet av den innledende perioden er det viktig at du bruker alle setene likt, for å opprettholde ett års garantien på fyllingene. Alle lenestoler og sofaer må brukes et par måneder før man oppnår den optimale sittekomforten. Putene tilpasser seg kroppsvekt, og de kan forme seg i henhold til vekten. Setestøtten blir smidigere når lenestolen eller sofaen blir brukt ofte. Dette er en naturlig og normal prosess og regnes ikke som grunnlag for reklamasjon.

2.3 Mulige årsaker til forskjellig sittekomfort

Når et møbel består av forskjellige deler kan konstruksjonen til f.eks et hjørnestykke eller en fotskammel avvike fra konstruksjonen til de andre sittedelene. Dette er fordi disse delene har en annen form og/ eller størrelse, noe som betyr at støtten også vil være annerledes. Som følge av dette kan du oppleve forskjell i sittekomforten på de ulike delene. Denne forskjellen er å regne som normalt og kan ikke brukes som begrunnelse for reklamasjon.

2.4 Støttebena

Med en sofa som er sammensatt av flere deler tilbys ekstra støtteben for ekstra støtte. Støttebena er ikke ment å berøre gulvet, men plasseres like over gulvet for å overvinne trykket som oppstår når møbelet er i bruk. Det er nettopp derfor støttebena alltid er kortere og flytende over gulvet og danner dermed ikke grunnlag for reklamasjon.

 

3. Et langt liv for dine møbler

3.1 Tips

 • Rist og bank/ puff putene dine ved jevne mellomrom.
 • Bruk alle setene jevnt og/ eller bruk løse sete- og ryggputer på forskjellige steder. Dette forhindrer synling på stedene man sitter ofte.
 • Bruk kun delene som er konstruert for å sitte på som sittested. Armlene og ryggstøtten på en lenestol eller sofa er ikke designet for å sitte på.
 • Ikke bruk lenestolen eller sofaen til flere eller tyngre personer en den er beregnet for, og unngå for høyt trykk for eksempel forårsaket av hopping i møblene.
 • Varme fra varmeovn og kald luft fra klimaanlegg kan påvirke elastisiteten til tekstilen møbelet er trukket i. Overdreven varme og kulde kan også føre til fargeendring. 
 • Lys påvirker fargefastheten til tekstilet som møbelet er trukket i. For å bevare fargen lengst mulig anbefaler vi å ikke utsett den for direkte sollys over lang tid.
 • Når du flytter på lenestolen eller sofaen din, løft den opp og ikke dra/ dytt den. Dette forhindrer skader på både møbelet og gulvet.
 • For å unngå skade på gulvet anbefaler vi å legge filtknotter på underkanten av hvert bein. 

3.2 Beskyttelse av lenestol og sofa

 • Ikke dra eller dytt møblet langs gulvet
 • Ikke sitt på armlene eller ryggen
 • Ikke hopp eller utsett møbelet for høyt trykk

 

4. Tekstiler

4.1 FibreGuard gir lettstelte tekstiler

Våre tekstiler er FibreGuard sertifisert noe som vil si at de er lettstelte og klare for hverdagen. I tillegg til å være lettstelte er de også OEKO-TEX® sertifisert. Noe som vil si at tekstilene er helt fri for skadelige kjemikalier og er dermed trygge for miljøet og for deg.

Ved kjøp av et møbel som er trukket i en FibreGuard tekstil medfølger på en måte en liten gave: en bekymring mindre i hverdagen. Les mer om vedlikehold av våre fantastiske FibreGuard tekstiler her.