Miljøsofa aka “Møbelflipperen ”

Mitt navn er Mathias Duma, og jeg er 26 år gammel. Født og oppvokst på Skedsmo/Gjerdrum området og det er jeg som etablerte firma Miljøsofa. Det hele startet da jeg og min samboer skulle kjøpe vår første sofa. Vi gikk på et bomkjøp på Finn.no der sofaen både var møkkete og illeluktende da vi fikk den inn i hjemmet. Den fikk jeg fikset enkelt ved leie av en tekstilrensemaskin og det var sånn jeg skapte ideen om å fornye brukte møbler.

Prosessen og ansvaret

Hele prosessen starter med at jeg finner en sofa som kan fornyes. Jeg utfører først grundig støvsuging av sofaen i alle kriker og kroker. Deretter renser jeg del etter del av sofaen med nøyaktig utvalgte produkter og børster til sofaens stoff. Noen andre sofaer trenger mer kjærlighet som bytting av fjæringer, hull som skal sys eller flekker som trenger lenger behandlingstid. Mitt mål er å kunne gjøre om den brukte sofaen til så god som en ny!

 

Navnet «Miljøsofa» gjenspeiler det firma gjør, som er gjenvinning av møbler. I dag kaster vi mye unødvendig, og Miljøsofa har en visjon om å gjøre noe med dette. Jeg følte spesielt at jeg måtte gjøre noe for miljøet etter at jeg fikk min datter. Det handler ikke bare om min framtid, men også hennes, sier Mathias Duma gründer av Miljøsofa.

 

På nyåret vil vi bli en liten familiebedrift når min samboer går inn i selskapet. Vi gleder oss til fortsettelsen sammen.


Miljøsofa x SixBondStreet

Hver av oss kaster 65 kilo møbler i året eller 5.4 tonn i løpet av et liv.
Studier viser at vi ved ombruk kan redusere klima og miljøavtrykk i bransjen med hele 90%.

 

Miljøsofa og SixBondStreet skal gi kundene en unik tjeneste hvor revitalisering og kunnskap står i høysetet. SixBondStreet har et ansvar for å sørge for at møblene vi lager får et langt og godt liv i generasjoner. For å kunne nå det målet må vi først og fremst fortsette å være kompromissløse når det kommer til kvalitet, valg av materialer og tekstiler. I tillegg til dette skal vi sørge for at alle våre kunder skal få god nok kunnskap til å kunne vedlikeholde møblene sine for å forlenge levetiden til produktet.


SixBondStreet har som alle andre møbelaktører utfordringer med skader ved levering, feilbestillinger, feil i produksjon, avbestillinger osv. Alle disse møblene fortjener å fortsette sin reise. Samarbeidet med Miljøsofa vil gi møbler som har kommet i retur til SixBondStreet eller en gammel sofa våre kunder ønsker å kvitte seg med et nytt liv. Vi har store planer for samarbeidet og det vil raskt utvide seg til flere produktgrupper, men akkurat nå ønsker vi å hjelpe våre kunder som har kjøpt ny sofa hos SixBondStreet med å kvitte seg med sin gamle gjennom Miljøsofa. Møbelflipperen revitaliserer din gamle sofa og selger den videre så den kan fortsette sitt liv.

 

Har du kjøpt en ny sofa, lenestol eller spisestoler hos SixBondstreet?

Ønsker du at Miljøsofa skal gi dine gamle møbler et nytt liv?

Miljøsofa kjøper og henter dine gamle møbler, gir det masse kjærlighet, før det det selges videre så god som ny.

Obs. Møbelflipperen kan avslå oppdraget ved omfattende skader/mangler osv.