I corona tider så er det viktig at sommerfesten på jobben holdes på en ansvarlig måte. Vi er så glade i alle våre medarbeidere, at vi ønsker at alle oss skal klare å holde oss friske.

Valget ble derfor en picnic bak Monolitten i Vigelandsparken. Mulig at ikke alle er klar over dette, men bak Monolitten og livshjulet er det en søt fontene og en fantastisk stor gressplen.  Og det beste er at det er mange parkeringsplasser der og de er ofte ledig.

Beskjeden var: ta med pledd vi ordner resten. Det finnes uendelig mange måter å ta med picnic mat på, alt fra å bestille en pizza til å ta med paella panne og grill. (det har jeg gjort tidligere, og det er super vellykket)

Jeg har jobbet med produksjoner i India i nesten 25 år og har derfor dype røtter i den indiske kulturen (har også en vidunderlig indisk/britisk svigerdatter) jeg har vært på utallige lunsjer ute i det fri over alt i India alt, fra nordøst Mirzapur til sør i Goa, og fellesnevneren for alle mine lunsjer er en tiffin boks.

India har en fantastisk lunsj boks som består av mange små boller, og de fylles med de mest vidunderlige retter. Når du åpner en tiffin boks stiger det opp fantastiske dufter av koriander, chaat masala, garam masala, sennepsfrø etc etc…..

Når du reiser rundt med tog i india og har bestilt sovekupe, så deler du sovekupeen med 3 andre. På en slik lengre reise som f.eks fra Mirzapur - Varanasi - Delhi, så pleier jeg å kjøpe med meg noe naan brød, dal og samosa som jeg har som nistemat.

Kupeen deles i midten av et bord der alle passasjeren legger frem sin mat i sine tiffin bokser Da deles alt. Praten går alltid lett når man deler mat og tro det eller ei men inderne har akkurat den samme humoristiske sans som vi. Indiske folk deler også med oss familieverdier og stolthet over sitt land. De er også ekstremt interessert i å høre din historie om ditt land og din nasjon.

Det blir alltid sent på kveld, når jeg krabber opp i øverste køya (velger alltid øverst køya på grunn av mus på toget :-) for å legge meg, mett, glad og full av nye historier og nye bekjentskaper.

Det var noe av den opplevelsen jeg ville dele med sixbondstreet gjengen når vi skulle ha sommerfest. Jeg valgte derfor å ringe til min kjære venn Samir. Han er eier av den fantastiske indiske restauranten Der peppern gror, en nydelig oase ved rådhuset i Oslo. Må bare fortelle at jeg og Samir dro på en utrolig reise sammen gjennom India når han planlagte sin restaurant. Vi var på jakt etter autentiske Indiske “ting” Vi fant mest vakre gamle møbler og andre interiørdetaljer, som vi så sendte hjem sjøveien til Norge.

Hele den restauranten Der Peppern gror er derfor den mest autentiske indiske opplevelsen jeg for i Norge, både når det gjelder mat og stemning.

Som alltid var det ikke noe problem, Samir stilte opp og fylte opp til randen tiffin lunsj bokser til Sixbondstreet gjengen. Og der satt vi i parken som Indere gjør i sine parker. Vi la ut våre pledd satt oss ned med noe godt og kaldt og glasset. Vi brettet ut våre tiffin bokser, og igjen fylles luften av eksotiske dufter fra India Det ble en flott ettermiddag i solen i vakre Vigelandsparken.

Mitt hjerte fylles av stolthet og glede over de flotte menneskene som står på hver dag i Sixbondstreet

Takk til dere
#stay safe
God Fredag
Palla