Jeg er så heldig at sixbondstreet deler min lidenskap for godt håndverk og håndverkstradisjoner. Derfor var det enkelt for meg å presentere ideen om egen kolleksjon av plasttepper, produsert i Sverige.

I en liten by rett ved Borås sitter kunnskapen om å veve plasttepper i både vegger og hender. Allerede på 1500 tallet startet innbyggerne og veve tepper. Filleryen har sin oppstart i sparsomhet, alt som kunne lages ryer av ble brukt: hårnett, halm, bast, gamle klær etc.

I 1956 var det brødrene Brogeby som kom over et parti av regntøy som ingen klarte å selge. Dette partiet ble starten av de første plastmatter som ble vevd i norden. Plastmatten gjorde fort sitt inntok på markedet på grunn av sine unike og slitesterke egenskaper.

Med årene har bevissthet rundt plastproduksjon økt og derfor var det viktig å få på plass en plast som er lokalprodusert og 100% giftfri. Sixbondstreet sine matter er produsert av plast som er REACH sertifisert og har miljøsertifiseringen ISO14001

Jeg er fullstendig hekta på plastmatter. Mattene er så utrolig soft å gå på (høykvalitets pvc) de holder formen og fargen år etter år. Å vedlikeholde en slik matte er enkelt, enten hvis den er små, kan du bare vaske den i vaskemaskin, og er den stor så kan du bruke hageslangen og såpe hvis det trenges (uansett såpe) Jeg har 3 slike matter i min hytte som jeg har hatt i 12 år og de er like fine. Fordelen med en plastmatte er at de trekker ikke til seg fuktighet, så har du en hytte som du slår av strømmen når du går eller er uten strøm så vil all fuktighet som dannes bare fordunste ut i rommet. Da slipper du eventuelle problemer med fukt lukt og sopp som kan dannes i vanlige bomullstepper.

Plast Teppene er også fantastiske til bruk i gangen eller bad (tåler varmekabler) Barnerom: teppene er allergivennlige og tar ikke til seg noen form for midd Vaskerom: tåler alt vann, såper, etc etc

UTEROMMET:  plast teppene er fantastiske til uterommet. Solen kan skinne hele dagen og plasten holder sin farge. Varmere det blir, desto mykere blir teppet. Har du sølt noe så er det bare frem med hageslangen.

Har du ikke plass til å ta det inn og bruke det videre inne etter sesongen? Ikke noe problem la det stå og når våren kommer tilbake og snøen smelter så ligger det fortsatt på samme plass og er like fint som i fjor.

Vi har tatt frem noen klassiske mønstre og farger som kan passe år etter år. Teppene er vevd i en jaquard teknikk, slik at du har to fargestillinger på teppet  Det er lyst på den ene siden og mørkere på den andre.  Jeg har også brukt to varianter av PCV garn, der det ene er matt og det andre er marmorert. Dette gir et fantastisk eksklusivt preg.

Det er kun en ting som våre plasttepper ikke liker og det er KETCHUP, er du uheldig så vask dette bort umiddelbart.

Jeg skal denne helgen skaffe meg et nytt teppe og mitt valg ble gråtoner til min svarte utesofa. Det blir så fint

ha en fin fredag
#staysafe
Palla