I dag så googlet jeg på norsk; trender, blogg og interiør. Skjermen ble fylt av fantastiske inspirerende bilder med lenestoler i mange rare, runde, spennende former, lounge sofa med store slappe puter som siger ned i sofaen, lett henslengte bohemian puffer, store rom med gardiner som så vidt henger på gardinstangen, tynne gulvtepper som krøller seg rundt møblene og diverse bord i alle former og overflater samlet i en klinge et eller annet sted i rommet.

Det som forundrer meg samtidig er hvor finner jeg de hjemmene og de menneskene som faktisk digger de slappe putene, de puffene uten fasong og de teppene som du nesten ramler i hvis du nærmer deg de?

Jeg tenkte at kundeservice og reklamasjoner var et interessant sted å starte. Hva er det folk forventer av den lenestol og en sofa? Er det ok at en ryggpute som har dun siger og får en bue i midten? Er ok at sofaen står slik med sine softe puter som flyter i alle retninger når du får klubben på besøk? Eller bruker du din tid til å puffe opp putene hver dag etter bruk? Denne drømmen som presenteres på bilder, er det et sted der de fleste av oss klarer å leve og leve med?

Etter kategorisering av alle sofa reklamasjoner så er den aller største: puten holder ikke mål
den må puffes hver dag, den mister fasongen, den er ujevn.

De fleste av de reklamasjonene er faktisk ikke en reklamasjon det er ikke noe galt med puten, men mer et avvik mellom drømmen og den egentlige bruken vi ønsker å ha på vår sofa.

Jeg tror at det er viktig når vi kjøper oss en sofa at vi starter med å spørre oss selv; hvordan vil vi at sofaen skal se ut når vi kommer inn i rommet, hvor skal den plasseres (stue, tv-stue ungdomsrom etc.) og hvordan skal du/dere sitte i sofaen?

Er du egentlig et dun menneske? Det finnes flere muligheter når det kommer til innmatsputer i en sofa, det er nesten en egen vitenskap.
100% dun puter, består av dun og fjær. Puten syes i kanaler (akkurat som en jakke) for at dunen ikke skal ramle og ende opp nederst i puten. Dun veier svært lite så for å få en støtte i puten så fylles den mest med fjær. Uansett kanaler eller fjær så vil en dunpute kreve mye arbeid hvis du ønsker at den skal kunne holde formen. Fjær har en mye spisere og hardere stamme, noe som resulterer i at uansett hvor finvevd tekstilen på innerputen er så vil alltid noe fjær komme til å stikke ut gjennom alle tekstilene og du må plukke noe fjær. Så hvis du ikke aksepterer en slapp pute til enhver tid eller noe fjær som kommer ut av puten så ikke kjøp sofa med dunputer :-)

Innmat som kalles FLUFFY finner du i vår crosby serie. Ryggputene har skumkjerne, men så er festet til kjernen flere lag av dun/fiber som er vevd sammen til en type dyne som ligger rundt kjernen. Dette er en helt ny teknologi som vår produsent har tatt patent på og har gjennomgått mange LAP tester. Du får alle kvalitetene som en dunpute gir, men du slipper at putene siger og mister form! HERLIG, jeg sier bare løp og kjøp.

Vi har også en ny og fantastisk innmat som du finner i vår serie Georgia, Nevada og Caroline. Der har vi en kaldskum kjerne som er basert på planteoljer og silikon, rundt har du så egen pute som er sydd i kanaler, i ytterputen er det fiber som er laget av resirkulerte plastflasker. Denne fiberen gir deg samme følelse som dun men holder formen og krever lite vedlikehold.

Den letteste innmatsputen å forholde seg til finner du i vår Manhattan serie. Den har en kaldskum i midten og fiber montert rett på skumkjernen. Den holder formen fint, men husk en skum vil brytes ned i ujevnt i starten. Den puten følger din sitteretning. Derfor er det viktig at hvis du for en type “grop” i puten, så ta legg den på gulvet og kna på den med f.eks knærne (forresten en fin liten gym øvelse mitt i stua).

Tross for at jeg er en over til de grader interiør interessert, så er jeg nok litt mer oppdatert av komfort og bruk, jeg henter heller stilen frem i andre ting som kan oftere byttes ut en min sofa.

Ha en fin Fredag
#stay safe
Palla