Årets pantone farge: 19-4052 Classic Blue. En farge som symboliserer ro, selvsikkerhet og forbindelse/ tilhørighet. Denne nydelige blåfargen definerer vårt sterke ønske om en fortrolig og stabil 'grunnmur', som vi bygger når vi beveger oss over i et nytt tiår.

Classic Blue er en dyp og tidløs blåtone. Fargen oser av troverdighet, balanse og ro. Den ultimate interiørfargen, spør du meg.

I forbindelse med presentasjonen av årets PANTONE farge har jeg satt sammen en samlekampenje til deg. Her finner du møbler og interiørartikler som er i tråd med '19-4052 Classic Blue'. Kampanjen finner du her.

PANTONE 19-4052 Classic Blue

Hva er 'Pantone Color of the Year'?

I over 20 år har Pantones årets farge påvirket produktutvikling og kjøpsbeslutninger i flere bransjer, inkludert mote, interiør og industriell design, så vel som produktemballasje og grafisk design.

Utvelgelsen av 'Pantone color of the year' krever en gjennomtenkt vurdering og trendanalyse. For å komme frem til utvalget reiser Pantones fargeeksperter hvert år rundt om i verden på jakt etter nye fargeinnflytelser. Inspirasjonen de får på denne rundturen kan komme fra alt fra underholdningsbrasjen og filmer i produksjon, kunstsamlinger, nye artister, mote, alle designområder, reisemålet i seg selv og samfunnsøkonomiske forhold.

Tro og tillit

"Vi lever i en tid som krever tro og tillit. Det er denne kontinuiteten og selvsikkerheten som årets Pantone farge; PANTONE 19-4052 uttrykker. Fargen er en solid og pålitelig blåfarge man alltid kan stole på. Fargen er gjennomsyret av en dyp resonans, Classic Blue er som et forankring fundament. En grenseløs blå, stemningsfull farge som gjenspeiler den enorme og uendelige kveldshimmlen. Classic Blue oppfordrer oss til å se bortenfor det åpenbare for å utvide tankemønsteret vårt. Fargen skal utfordre oss til å tenke dypere, øke perspektivet vårt og åpne opp for en god kommunikasjonsflyt." - Leatrice Eiseman, Executive Director of the Pantone Color Institute.

Les mer om årets PANTONE farge på PANTONES egne sider her.

Teknologi og beskyttelse

Teknologien fortsetter å utvikle seg i rekord fart. Endring er for mange skremmende og i den forbindelse har vi mennesker behov for elementer som beroligger oss. En farge som Classic Blue er nettop et slik element. Fargen utstråler ærlighet og beskyttelse.

Har du også falt pladask for årets Pantone farge? Til ære for 'Classic Blue' har jeg samlet sammen vakre, blå inteirørvarer og møbler fra nettbutikken vår. Se samlekampanjen her.

Jeg håper 'Classic Blue' bringer med seg ro, troverdighet, balanse og selvsikkerhet til deg og dine i det nye året. Riktig godt nyttår!

-Marie