Hadeland Glassverk

Ella lyslykt - ø 10 x h 9 - Kakaofarget glass

350,-
Nydelig lyslykt i en delikat jordtone. Vakker i seg selv, enda vakrere med et telys i.
NYHET
Ella lyslykt - ø 10 x h 9 - Kakaofarget glass
Ella lyslykt - ø 10 x h 9 - Kakaofarget glass Ella lyslykt - ø 10 x h 9 - Kakaofarget glass Ella lyslykt - ø 10 x h 9 - Kakaofarget glass
Levering: ca 2 uker
SKU
1023857
Stylistens kommentar
Tilfør stemning, eleganse og lunhet til interiøret ved hjelp av lykter i varme jordtoner som denne fra Hadeland Glassverk.

Beskrivelse

Nydelig lyslykt i en delikat jordtone. Vakker i seg selv, enda vakrere med et telys i.

Ella er en vakker serie med vaser i kakaofarget glass, med myke, elegante former, inspirert av det milde og feminine i naturen. Produktene har optikk i glasset, og gir et nydelig lysspill. Kan også brukes som lyslykter. Ella-serien er munnblåst og håndslipt på Hadeland Glassverk.

Designet av Maud Gjeruldsen Bugge.

Materiale: glass

Om Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

Vi forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov. Hadeland Glassverk har de siste 20 årene gått gjennom en stor og positiv endringsprosess, og det er skapt ny dynamikk og fremtidstro.

Glassverket ble anlagt på grunn under gården Mo på Jevnaker i 1762 og produksjonen kunne starte i 1765. I den første tiden bestod produksjonen i hovedsak av flasker, apotekerglass, medisinglass og glass til husholdningsbruk. I 1852 overtok Ole Chr. Berg som bestyrer ved Hadeland og under hans ledelse gjennomgikk verket en rivende utvikling. Produksjonen ble lagt om til småglass som omfatter alt fra vinglass til boller, fat, blomsterglass og vaser. På 1800-tallet brukte man modeller av glass fra andre land i Europa. I 1920-årene begynte man med egen utvikling av modeller.

 

 

Mer informasjon

Mer informasjon
SKU 1023857
ISBN/EAN/GTIN 7072679710408
Produkttype Lykt
Vekt (kg) 0,5
Diameter 10
Høyde 10
Merke Hadeland Glassverk
Antall kolli 1

Omtaler

Skriv din egen produktomtale
Du omtaler:Ella lyslykt - ø 10 x h 9 - Kakaofarget glass
Din rangering
© Copyright 2020 SixBondStreet. All Rights Reserved.