Hadeland Glassverk

Dråpe vase - ø 12 x h 11 cm - Røkgrått glass

350,-
Nydelig dråpeformet vase/ lykt fra Hadeland Glassverk.
NYHET
Dråpe vase - ø 12 x h 11 cm - Røkgrått glass
Dråpe vase - ø 12 x h 11 cm - Røkgrått glass Dråpe vase - ø 12 x h 11 cm - Røkgrått glass Dråpe vase - ø 12 x h 11 cm - Røkgrått glass
Levering: ca 2 uker
SKU
1023853
Stylistens kommentar
Elegant vase/ lykt fra Hadeland Glassverk med vakre organiske former i nydelig grått glass.

Beskrivelse

Nydelig dråpeformet vase/ lykt fra Hadeland Glassverk. Vi vil fylle den med liljer, tulipaner og roser. Den kan også brukes som lykt med plass til ett lite stearinlys.

Dråpe er en vakker interiørserie bestående av vase, lyslykt og fat. Med inspirasjon fra vannet og vannets bevegelser, ble Dråpe-seriens unike kombinasjon av mønster og form til. Alle produktene i serien er munnblåst og håndslipt på Hadeland Glassverk.

Designet av Kate Smith og Maud Gjeruldsen Bugge.

Materiale: glass

Om Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

Vi forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov. Hadeland Glassverk har de siste 20 årene gått gjennom en stor og positiv endringsprosess, og det er skapt ny dynamikk og fremtidstro.

Glassverket ble anlagt på grunn under gården Mo på Jevnaker i 1762 og produksjonen kunne starte i 1765. I den første tiden bestod produksjonen i hovedsak av flasker, apotekerglass, medisinglass og glass til husholdningsbruk. I 1852 overtok Ole Chr. Berg som bestyrer ved Hadeland og under hans ledelse gjennomgikk verket en rivende utvikling. Produksjonen ble lagt om til småglass som omfatter alt fra vinglass til boller, fat, blomsterglass og vaser. På 1800-tallet brukte man modeller av glass fra andre land i Europa. I 1920-årene begynte man med egen utvikling av modeller.

 

 

Mer informasjon

Mer informasjon
SKU 1023853
ISBN/EAN/GTIN 7072679710361
Produkttype Vase
Vekt (kg) 0,5
Diameter 12
Høyde 11
Merke Hadeland Glassverk
Antall kolli 1

Omtaler

Skriv din egen produktomtale
Du omtaler:Dråpe vase - ø 12 x h 11 cm - Røkgrått glass
Din rangering
© Copyright 2020 SixBondStreet. All Rights Reserved.