Valg og plassering av gulvteppe

Trenger du tips til valg og plassering av gulvtepper? Gulvtepper og generelt lune hjem er i vinden som aldri før.
Det ser vi tydelig i trendbildet både på farger og materialer.

Du kan lune opp hjemmet ditt med enkle grep. Varme og myke gulvtepper er et fint sted å starte.
 Du finner vårt utvalg av gulvtepper her.

Gulvtepper skaper kontrast

Potensielt kan et gulvteppe være med på å skape kontrast og fungere som et kunstnerisk blikkfang. Dersom du leter etter et teppe som skaper ro og harmoni kan et ensfarget være et godt alternativ. Ønsker du derimot å tilføre omgivelsene noe iøynefallende som skaper en kontrast kan du se etter gulvtepper med et rikt mønster og/eller en spenstig fargetone.


For et best mulig resultat: plasser alle bena til møbelet på teppet, ingen eller partall. Prøv å unngå oddetall, da kan det fort se ut som møbelet "velter". Hva med å kalle det 2/4- regelen?


Bilde: Våre egenproduserte gulvtepper Sinclair er elegante, delikate og ikke minst tidløse.Gulvteppet bør følge rommet

En fin huskeregel når du skal velge gulvteppe er at teppestørrelsen bør følge rommet. Stort rom, stort teppe. Mindre rom, mindre teppe.

Et teppe som ligger rett innenfor endene på sofaen kan for mange fungere godt og virke passe, men om teppet går under hele sittegruppen vil det virke både samlende og mer eksklusivt.


Definer bestemte soner

Om du ønsker å løfte helheten og understreke en møbelgruppe er et gulvteppe både behagelig og behjelpelig. Et gulvteppe vil også gi det lille ekstra til fargepaletten og samtidig bidra til å binde en sone (en bestemte møbelgruppe) sammen.


Når du plasserer et gulvteppe under spisebordet bør du beregne 75 cm fra lang- og kortsidene av bordet.


Se alle våre gulvtepper fra Layered her.


Demp akustikken

Huskeregelen er enkel: harde overflater sprer lyd, myke overflater absorberer den. Har du også et rom med irriterende gjenklang?

Da vil jeg anbefale deg å gå til innkjøp av et tidløst gulvteppe.

Luggen på teppet kan være lang eller kort, uansett vil du merke en forskjell og det vil bedre akustikken.


Gulvteppe under sengen

Det ideell er å ha 50 cm på hver side av sengen. Selv har jeg gått for ett gulvteppe på 250x350 cm til en seng på 180x200 cm. Det gir meg 50 cm i fotenden og 85 cm på hver side av sengen. Ja takk til lunt og mykt gulvteppe å sette føttene på om morgningen.


Beregn minimum 50 cm på begge sider av sengen samt i fotenden. Trekk gulvteppet helt under nattbordene, eller la det stoppe rett foran hvert nattbord.


Hos oss finner du gulvtepper som passer like godt hjemme som de gjør på hytta. Her finner du hele vårt utvalg.


Vedlikehold

Her kommer noen generelle tips til vedlikehold av tepper laget av viskose, tencel eller bambusfibre:

  • Det anbefales å rense teppet på et renseri.
  • Du må regne med at teppet vil loe noe i starten, dette fjernes enkelt med støvsuger.
  • Det er anbefalt å snu teppet ca. to ganger i året for å unngå ujevn slitasje.
  • I likhet med andre tekstiler så vil fargen på teppet falme noe hvis det over lenger tid er utsatt for sterkt sollys.

Når du skal plassere en større sofagruppe på et gulvteppe er det viktigste at møblene som ikke står inntil en vegg har alle bein på teppet. Se for deg at sofaen som vises her står inntil en vegg, da kan du med fordel trekke teppet litt ut fra veggen slik at det heller kommer lenestolene.


Om du er på jakt etter et gulvteppe som skal under én sofa og et sofabord anbefaler jeg at teppet går kant i kant med ryggen på sofaen. Da binder du møblene i sonen sammen og du vil oppnå en fin helhet.


Jeg håper du har blitt inspirert og at du fant disse tipsene nyttig. Forhåpentligvis er du nå klar til å klikke hjem ditt nye gulvteppe.

Dersom du skulle ha noen spørsmål eller ønsker personlig veiledning kan du booke time med en av våre interiørkonsulenter her.


- Marie