Slik styler du med pynteputer som en proff

Slik styler du med pynteputer som en proff

Alt ligger i detaljene og du kan gjøre store forandringer med kun små endringer. 

Vi har alle vært der, i havet av pynteputer. Det store utvalget av farger, mønstre og materialer gjør ikke valget spesielt enkelt. Hva skal man velge og hvilke kombinasjoner vil ta seg best ut i ditt hjem? La oss se litt nærmere på hvordan du kan gjøre det hele litt enklere. 

Se vårt utvalg av putetrekk her

Oransje daybed stylet med pynteputer i ulike størrelser


Ta med deg farge- og materialprøver

Neste gang du skal ut å handle interiør, ta med deg en fargeprøve av veggfargen du har i rommet du skal oppgradere. Denne fargen vil spille en sentral rolle for hvordan helheten blir. 

I tillegg bør du prøve å få tak i materialprøver av de andre elementene som vil være i nærheten av pynteputene. Eksempelvis kan dette være tekstilprøve av møbelet putene skal være i. Hvis du ikke får tak i en tekstilprøve så kan du ta med deg putetrekket til en av sofaputene.

Begrens antall farger

For å skape en fin helhet uten at det blir rotete, råder jeg deg til å velge maks fem uliker fargetoner. Bruk gjerne veggene i rommet og andre store flater som utgangspunkt til hvilke farger du velger. Under ser du et eksempel hvor vi har tatt utgangspunkt i sjeselongens tekstilfarge og jobbet videre med fargepalletten derfra.

Sjeselong i en nydelig blågrå tekstil stylet med blå og beige pynteputer.


Ensfargede og mønstrete puter

Hvis du ønsker et dynamisk og ikke minst unikt uttrykk i stylingen bør du velge trekk med mønster. Kombiner de gjerne med ensfargede varianter som du bruker som base. Det er avgjørende at fargene i de mønstrete trekken står fint i kombinasjon med de ensfargede.
Som du ser på bildet over har vi stylet med èn mønstrete pute, denne inneholder alle de andre fargetonene i stylingen. Dette binder det hele sammen. 

Miks av materialer 

I tillegg til å leke deg med farger og mønster er materialer et fint virkemiddel. Spill på kontraster som blankt og matt, struktur og flatvevd. Du vil også få et spennende uttrykk ved å kombinere fine og grove materialer. Lin og silke er eksempler på fine materialer. Når vi tenker på røffe materialer så er dette ofte skinn og grov vevd/ stikket ull.
 

Mellomblå 3-seter sofa Crosby fra SixBondStreet stylet med pynteputer i ulike materialer


Former og størrelser

Gi stylingen et spennende og lekent uttrykk ved å mikse ulike størrelser og former på pynteputene. Det viktigste du må tenke på da er at ingen av putene blir gjemt. Plasser de største lengst bak og de minste foran, slik at man ser alle. For å få til dette bør du også lese avsnittet om gruppering under.

Gruppering av pynteputer

Når du skal velge ut pynteputer bør du ha i bakhodet at disse bør grupperes i møbelet du skal ha de i. Hvilke skal plasseres sammen, hva mangler du for at gruppen skal føles komplett? Grupperinger gjør det enkelere for deg å få en ryddig og gjennomført styling.

Hvit hjørnesofa stylet med pynteputer i varme fargetonerUnder ser du et eksempel på hvor stor forskjell et par pynteputer utgjør. De kan forvandle et hvert møbel til noe unikt og personlig.

Visualisering av pyntepute stylingSe vårt utvalg av putetrekk her

Jeg håper dette har hjulpet deg litt på vei mot ny styling. Lykke til videre og husk at du kan booke en privat time med en av våre interiørkonsulenter her. Møte kan bookes online eller i et av våre showroom.

- Marie

Forrige artikkel Neste artikkel