Velkommen til Magenta-universet

Pantone color of the year 2023: Viva Magenta, 18-1750

Hva er Viva Magenta?

Pantones Årets farge, Viva Magenta 18-1750, vibrerer med vim og kraft. Det er en nyanse forankret i naturen som stammer fra den røde familien og uttrykker et nytt signal om styrke. Viva Magenta er modig og fryktløs, og en pulserende farge hvis overflod fremmer en gledelig og optimistisk feiring, og skriver en ny fortelling.

Årets Color of the Year er kraftig og styrkende. Det er en ny animert rødfarge som nyter ren glede, som oppmuntrer til eksperimentering og selvutfoldelse uten begrensninger, en elektrifiserende og grenseløs nyanse som manifesterer seg som en fremtredende uttalelse. PANTONE 18-1750 Viva Magenta ønsker alle og enhver velkommen med samme livsglede og opprørske ånd. Det er en farge som er dristig, full av bredde og inkludering.

Les mer om årets farge på pantone.com


"In this age of technology, we look to draw inspiration from nature and what is real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descends from the red family, and is inspired by the red of cochineal, one of the most precious dyes belonging to the natural dye family as well as one of the strongest and brightest the world has known."


Leatrice Eiseman
Executive Director, Pantone Color Institute


En ukonvensjonell nyanse for en ukonvensjonell tid

Som en nyansert crimson rød tone som presenterer en balanse mellom varmt og kjølig, er PANTONE 18-1750 Viva Magenta også en hybridfarge, en som komfortabelt går over det fysiske og virtuelle i vår flerdimensjonale verden. Den er selvsikker, men ikke aggressiv, en karminrød som ikke dristig dominerer, men i stedet har en "knyttneve i en fløyelshanske"-tilnærming. PANTONE 18-1750 Viva Magenta utstråler dynamikk og er en transformativ rød tone som er i stand til å drive design for å skape en mer positiv fremtid.

Meningen bak Viva Magenta

Når vi balanserer våre digitale og fysiske liv, fortsetter vi å øke forståelsen for den naturlige verden. Årets farge 2023 anerkjenner vår gravitasjonskraft mot naturlige farger når bevegelser svulmer rundt klimaendringer, bærekraft og landbeskyttelse.


Viva Magentas organiske opprinnelse kommer fra cochenillebillen. Dette insektet produserer karminfargestoff, et av de mest dyrebare, sterkeste og lyseste av den naturlige fargestofffamilien. Den røde tonen til Viva Magenta forbinder oss med original materie, og gir oss et primordialt signal om styrke.


Årets farge 2023 kombinerer rikdommen, varmen og styrken til naturlige ting med de rike, åpne horisontene til den digitale verden. Resultatet er en nyanse av rødt som utvider vår autentisitetshorisont. Metaverset skaper nye muligheter for oss til å uttrykke oss selv, og den rå styrke til Viva Magenta inspirerer oss til å gjøre det med selvtillit og tapperhet.


Les mer på Pantones egne hjemmesider her.