Lys opp høstmørket med Hudson Valley

Lys opp høstmørket både inne og ute med tidløs og dekorativ belysning fra Hudson Valley.


Leverandøren har et bredt utvalg av belysning til alle rom. Vårt sortiment fra dem består av taklamper, bordlamper og vegglamper. Det er også spesifisert om lampen kan brukes på våtrom og/ eller utendørs.


For å enkelt kunne skape ønsket stemning er det viktig med noe annet enn dowlights. Riktig og nok belysning er alfa omega for interiøret og hjemmets helhet.Kort om Hudson Valley

Hudson Valleys lamper har et mangfoldig utvalg av stiler, og er samtidig historisk informerte og i forkant av trenden. Merkets kjerneidee er "out-of-box-experience" og en umiddelbart tilsynelatende følelse av innebygd kvalitet.

Alle lampene fra Hudson Valley er dimbare. Bordlamper kommer ikke alltid med en dimbar bryter, men selve lampen kan dimmes.


Hudson Valley har laget en guide som viser deg hvor ulike lamper bør plasseres i et rom. I tillegg gudier de oss til hvor stor en lampe bør være i forhold til omgivelsene. Les mer og se deres illustrasjoner her.


Ulike lyskilder

Taklampe

Om du er på utkikk etter en lyskilde som gir en god allmennbelysning er en taklampe et fint sted å starte. I tillegg til å gi god belysning til rommet vil en taklampe også sette prikken over i-en i rommet og potensielt være et dekorativt møbel i seg selv. Vårt utvalg av taklamper fra Hudson Valley finner du her.


Bordlampe

Bordlamper er nok en av de mest allsidige lyskildene vi har. De kommer i utallige varianter og er enkle å plasser og ikke minst flytte på etter ønske og behov. Bordlamper kan både fungere som punktbelysning og stemningbelysning. Et eksempel på punktbelysning kan være en leselampe ved siden av en lenestol eller en arbeidslampe på skrivebordet. Med andre ord; lyskilder som lyser opp bestemte punkter. Vårt utvalg av bordlamper fra Hudson Valley finner du her.


Vegglamper

Vegglamper er nok den lampe-modellen som krever mest planlegging i forkant av montering. Da de fleste vegglamper monteres på veggen er plasseringen rimelig permanent. Vi nordmenn elsker å ommøblere og pusse opp hjemmene våre. Dermed er det viktig å tenke nøye gjennom hvor man velger å henge opp vegglampene, slik at plasseringen tåler at vi flytter litt rundt på møblene. Senere i innlegget kan du lese mer om plassering av de forskjellige lampe-modellene. Du finner vårt sortiment med vegglamper fra Hudson Valley her.


Teknisk informasjon

Hva betyr forkortelsene?

W = watt (brukt energimengde)

Enheten for effekt er watt (W). For eksempel bruker en 60 W pære mye mer strøm enn en 11 W pære. Wattstyrken er imidlertid ikke et mål på hvor mye lys du får – den viser bare hvor mye energi som blir brukt. For å finne ut hvor mye lys som sendes ut, må du se på lumen- eller candelatallet.


Lm = lumen (produsert lysmengde)

Lumen måler lyset fra pærer som skinner i alle retninger. Jo mer lys, desto høyere lumentall.


Omregne watt til lumen

Ved å multiplisere antall watt med 10, får du det omtrentlige lumentallet. Hvis du for eksempel skal skifte ut en 60 W lyspære, kan du se etter en pære med om lag 600 lumen.


Cd = candela

Candela måler lys som skinner i én retning, for eksempel fra reflektorpærer. Jo mer lys, desto høyere candelatall.


K = kelvin

Kelvin er måleenheten for lysets fargetemperatur, med andre ord hvor rødaktig (varmt) eller blåaktig (kaldt) lyset ser ut. Jo høyere kelvintall, desto blåere blir lyset.


IP = kapslingsgrad for belysningsprodukter

Alle belysningsprodukter til utendørs- eller våtromsbruk må være beskyttet mot inntrenging av vann og faste elementer som støv. IP-systemet bruker en kode med to sifre som viser kapslingsgraden. Jo høyere kapslingsgrad, desto bedre beskyttelse.


Kilde ("Hva betyr forkortelsene"): http://www.lyspareguiden.no/merking/Riktig belysning vil forvandle hjemmet ditt. En god plan for hvordan ditt hjem skal belyses kjennetegnes ved at det både bærer preg av skjønnhet, funksjon og sikkerhet. Riktig belysning hjelper deg til å sette ønsket stemning i bestemte rom og soner. Ved å ha god belysning vil også trivselen i rommet/ hjemmet øke.


For oss nordboere som tilbringer store deler av det mørke vinterhalvåret inne, er det helt essensielt at vi fokuserer på belysning. Kombiner gjerne ulike lyskilder for å skape en større variasjon og flere stemninger i boligen.


Dersom du ønsker ytterligere veiledning kan du booke en time med en av våre interiørkonsulenter her.


- Marie