Hvordan velge riktig sofa?

Hvordan velge riktig sofa?

For å gjøre valget av riktig sofa litt lettere for deg har jeg laget en guide til hvordan du velger sofaen som vil passe hos deg. Du vil bli guidet gjennom 4 trinn som skal gjøre valget av sofa litt enklere for deg. Trinnene dekker spørsmålene du måtte ha rundt størrelse, design, modell, tekstil og farge.

 

 

Valg av sofa, trinn for trinn

Det å velge rett sofa er ikke alltid like lett. Det er mange valg å ta og mye som skal klaffe. For at prosessen skal bli litt enklere vil jeg guider deg gjennom valg av rett sofa trinn for trinn.

Trinn 1: Størrelsen på sofaen

Det første du burde tenke på er størrelsen på sofaen. Hvor mye plass har du til rådighet og hvor mye av plass skal gå med til sofaen? For å unngå bomkjøp er det viktig at du måler nøye og at du er sikker på at du får sofaen helt inn dit den skal stå.

 

 

2- seter sofa

En klassisk 2-seter sofa er et tidløst og sikkert valg. Sofaen vil ikke ta unødvendig mye plass i rommet og står fint både alene, i par eller kombinert med et par lenestoler. Målene på en standard 2-seter sofa ligger som regel mellom 180-200cm.

Se vårt utvalg av 2-seter sofaer her.

 

 

3- seter sofa

En 3-seter tar naturlig nok litt mer plass, men i gjengjeld får du plass til flere i den. En 3-seter sofa er blandt de mest solgte sofamodellene våre. De passer godt inn både i mindre leiligheter og større eneboliger. Målene på en standard 3-seter sofa ligger som regel mellom 220-250cm. Det varierer om sofaen har to eller tre sitte- og ryggputer.

Se vårt utvalg av 3-seter sofaer her.

 

 

3,5- seter sofa

Denne mellomstore sofamodellen er perfekt for deg som ønsker en sofa med god sitteplass. Om du ikke ønsker at sofaen skal bygge så mye ut i rommet (dybden) er denne perfekt for deg og et godt alternativ til sofaer med sjeselong.

Se vårt utvalg av 3,5-seter sofaer her.

 

 

4-seter sofa

En 4-seter sofa kjennetegnes ofte ved at den har 3-4 puter i sete og rygg. Sofaen passer godt om du har en lang vegg du trenger å 'fylle'. Har du et stort rom du skal innrede er dette også et fint alternativ om du ikke ønsker en hjørnesofa. Sett to 4-setere mot hverandre eller èn langs veggen alene eller i kombinasjon med to store lenestoler.

Se vårt utvalg av 4-seter sofaer her.

 

 

Sofa med sjeselong

En sofa med sjeselong er den ultimate sofaen for deg som foretrekker å ligge i sofaen. Sjeselong delen fungerer også som en ekstra sitteplass. Dybden til en sofa med sjeselong gir opptimal komfort og de fleste variantene er både tidløse og elegante.

Vårt utvalg av sofaer med sjeselong finner du her.

 

 

 

Hjørnesofa

En hjørnesofa passer for deg som ønsker mest mulig sitteplass og som vil ha variasjon i sitte/ ligge mulighetene. Hjørnevinkelen gjør modellen innbydende til både avslappning og sosialisering.

Se våre hjørnesofaer her.

 

 

Daybed

Daybeden passer veldig fint inn i de fleste hjem og hytter. Enten det er i stuen, en mellomsone, tv- stue eller til og med som en ekstra overnattingsplass. Vår daybed 'Manhattan' bygges opp av en 2-seter sofa modul og en løs del du hekter på 2-seter modulen. Dette gjør det enkelt å gjøre om daybeden til en sofa om det blir ønskelig på et tidspunkt. Da trenger du bare to ekstra sitteputer.

 

Trinn 2: Design & stilart

Når du har funnet ut av hvilken størrelsen du ønsker på sofaen din er det på tide å velge ett design. Hvordan stil ønsker du å skape? Klassisk, moderne, maksimalistisk, minimalistisk? Eller kanskje du vil ha det litt mer lett og nordisk?

 

 

 

 

 

 

 

Trinn 3: Tekstiler, farger og materiale

Når du skal velge ut tekstil, farge og evt. andre materialer din sofa skal bestå av er det viktig at du velger varianter du kan leve godt med over lenger tid. Sofaen er ofte et naturlig samlingspunkt i hjemme og møbelet er stort. Det vil ofte være synlig fra flere vinkler i boligen derfor lønner det seg å velge farge og tekstiler som går godt overens med resten av hjemmet.

De fleste av våre tekstiler er OEKO-TEX-sertifiserte et bedre valg for både miljøet og for deg.

 

 

FLØYEL

Er en myk, elegant og delikat tekstil. Den passer inn i alle hjem og tar seg også godt ut på en fjellhytte. Vår fløyel tekstil 'Diamond' kommer i en rekke ulike farger.

SKINN

Skinn er et delikat naturmateriale og i likhet med andre materialer fra naturen varierer skinn i utseende. Variasjoner i struktur og farge er derfor ingen feil men et kjennetegn for et naturlig materiale.

LETTSTELTE TEKSTILER

FibreGuard (lettstelte) tekstilene er OEKO-TEX® sertifisert som betyr at tekstilene er helt fri for skadelige kjemikalier og er trygge for miljøet og for deg. Tekstilene må gjennom en rekke tester for å kunne kvalifiseres som en FibreGuard tekstil. 

 

Trinn 4: Putefyll og sittekomfort

Fluffy

Fluff-ONE også kjent som Fluffy innmat består av HR40 skumfyll av meget høy kvalitet. Skumfyllet er dekket med en helt spesiell fjær-teknologi denne teknologien sørger for at fjærne ikke beveger seg. For en bedre fleksibilitet er det festet en fleksibel tekstil under sitteputen. Putens mykhet er akkurat som en ‘vanlig’ dunpute, den store fordelen og forskjellen er at du ikke trenger å puffe dem like mye som en ‘vanlig’ dunpute. Det eneste du trenger å gjøre er å justere trekket og rette ut rynker i stoffet fra tid til annen.

Dun

Ønsker du en sofamodell med puter som inneholder en blanding av dun og kaldskum? Dunet ligger i sitteputene som en dunmatte, på toppen av kaldskum. Denne kombinasjonen utgjør en perfekte mellomting av fast og myk sittekomfort.

Skum

Ønsker du at sofaen din skal inneholde skumfyll, den vil ha et strammere utrykk og vil gi en fastere og mer spenstig sittekomfort. En annen fordel med å velge sittemøbeler med kaldskum er at du ikke trenger å puffe putene på samme måte som man blir nødt til når putene inneholder dun.

 

 

Trinn 5: Kjekt å vite om tekstiler

I tilegg til komforten og det estetiske er det et par praktiske ting du også burde ta stilling til når du skal velge ny sofa.

Martindale er den enheten som brukes for å beskrive slitestyrken til en tekstil. Skalaen går fra 10. 000 - 120.000 der 120.000 er høyest mulig score. Velg en tekstilt med en martindale på minst 25.000 på et møbel som vil bli brukt mye. For å sette skalaen litt i perspektiv så blir det brukt tekstiler med en martindal-score på 100.000 på setene i kinosaler og busser/ tog.

Det vil lønne seg å ta stilling til lysbestandighet når du skal velge tekstilen på sofaen din. Spesielt om den vil bli plasser et sted det er mye naturlig lys. Skalaen for lysbestandighet går fra 1-8 hvor 8 er best. Kort forklart så er lysbestandighet en test som tester hvor godt en bestemt tekstilt tåler sollys.

De fleste av oss er kjent med nupper på tekstiler. Nupper oppstår på de fleste teksilttyper og kommer av løse tråder og fibre som 'klumper' seg sammen og danner fiberballer på toppen av tekstilen. Nupping vil minimere etter som overflødige fibre og tråder fjernes. Nupper kan enkelt fjernes ved hjelp av en nuppefjerner eller fingrene. Nupping er altså hel vanlig og har ingenting med kvaliteten på tekstilen å gjøre.

 

 

Trinn 6: Design din egen

Nå har vi kommet til det desidert morsomste punktet, nemlig det å designe din egen drømmesofa. Jeg håper du nå er ett skritt nærmere ditt neste sofakjøp. Klar for å finne en sofa du kan leve godt med i årene fremover. En som passer deg og din livssituasjon. Du kan designe din egen drømmesofa hos oss her.

Ønsker du hjelp med innredningen og valg av møbler? Book time med en av våre interiørkonsulenter her.

- Marie

Forrige artikkel Neste artikkel