Hvordan style et kvadratisk eller rektangulært sofabord?

Hvordan style et kvadratisk eller rektangulært sofabord?

Vi får mange spørsmål om hvordan man styler et sofabord og vi tenkte å vise deg hvordan du styler et rektangulært eller firkantet sofabord. Styling skal se tilfeldig ut, men det er heldigvis et system å følge. Vi har laget en liten guide som tar deg gjennom hele prosessen og laget noen tips, så du enkelt kan style ditt eget sofabord hjemme. 

Husk å vis frem din personlighet i stylingen, bruk det du synes er vakkert og plasser det på en innbydende, elegant og interessant måte så sofabordet blir et blikkfang i rommet.

 

 

 

1. DEL BORDET INN I SEKSJONER

Begynn med å dele bordet inn i flere deler hvor du starter med de største elementene som bøker eller brett. Det kommer an på størrelsen på bordet, men å dele bordet inn i 3-4 deler er nok. Du ønsker større elementer på bordet. Ved å begynne med bøker og brett som underlaget kan du begynne å bygge på med mindre gjenstander etter hvert.

 

 

2. SKAP ULIKE NIVÅER

Vi ønsker å skape ulike nivåer eller høyder på bordet for å skape interesse. Dette kan du gjøre ved å plassere en vase med friske blomster. Blomster både ser flotte ut og lukter godt, men vil også gi høyde til sofabordet. Må legge til at det nå er mulig å kjøpe utrolig mange vakre kunstige blomster som varer for evig. For å oppnå lavere nivåer på bordet bruker vi for eksempel bokser.

 

 

3. LAG GRUPPERINGER

Få inn noen spesielle objekter som du setter sammen i en gruppe på 2-3 som du plasserer oppå en bok eller på et brett. Har du et større objekt som en vakker bolle eller figur kan du fint plassere den alene på en bok eller brett. Få inn ulike materialer og former. Dette kan gjerne være noe personlig du har hatt med hjem fra en reise.

Ved å gruppere de mindre objektene vil de ikke oppleves som rotete, men som en gjennomtenkt del av stylingen. De mindre objektene kan være små skulpturelle gjenstander, skjell, lykter, glassbrikker eller bokser. Bokser er helt essensielt for å kunne oppbevare alt du ikke ønsker å ha fremme på sofabordet som en TV-kontroll.

 

 

 

 

 

 

4. TA ET STEG TILBAKE

Når du har fått satt de ulike gruppene kan du ta et steg tilbake å se stylingen fra alle kanter. Snu rundt på elementene til du mener det er helt riktig. Nå er det bare å nyte.

 

 

Når du ønsker å tilføre flere vakre dekorelementer som du finner på din vei kan du utvide grupperingene dine til å inneholde enda flere vakre og personlige gjenstander. Vi håper at du nå er klar til å style ditt eget sofabord.

Lykke til!

Forrige artikkel Neste artikkel