Hvordan innrede hytta på fjellet?

Crispy luft, roser i kinnene, gode stunder med venner og familie. Ja, jeg snakker om fjellhytta!

Denne guiden går ut til alle dere som elsker å tilbringe fritiden i lune og majestetiske omgivelser på fjellet.

Vi skal fokusere på alt fra materialmikser til belysning og små, men viktige interiørdetaljer.


Miks ulike materialer

For å skape en personlig og helhetlig atmosfære bør du fokusere på materialer. Materialer har mye å si for sluttresultatet og er like viktig som valg av farger på vegger. 


En god tommelfingerregel for å få et gjennomført interiør er å velge seg ut en fargepallett. La oss for eksempel gå for ulike blåtoner, velg deg ut et par nyanser av blått som du ser etter i puter, pledd, tepper og fotokunst. Når et knippe utvalgete farger går igjen flere steder i et rom bindes det hele sammen. 


I denne fjellstuen har valget falt på en ensfarget, mørk blå sofatekstil. Da starter du ut med et nøytralt utgangspunkt og står veldig fritt når du skal velge tilbehør. 

Her har vi kombinert putetrekk i ull, viskose, bomull og canvas. Sammen skaper de et eksklusivt og innbydende preg. 

Nyansen av hvit på trekket i ull, tas opp i den mønstrete canvas puten. De spiller godt på lag og sørger for en samlet gruppe med puter.


For å varme opp og komplimentere de kjølige blåtonene kan du trygt gå for en bordlampe med messing detaljer.


Treverk i ulike farger og finisher

I en ny fjellhytte tar det seg godt ut å kombinere det tradisjonelle og klassiske med det mer moderne. Ved å kombinere naturfarget heltre med sortlakkert finèr holder du det tradisjonelt, samtidig som du skaper en spennende kontrast. Få inn de ulike tresortene ved å kombinere gamle spisestoler med et moderne spisebord eller gå for et sofabord i heltre eik med et moderne sort metall understell.


Peiskos uten pipe

Peisene fra TenderFlame - er først og fremst flammer. De aller reneste flammene. De har et mål, og det er at alle skal kunne kose seg med koseflammer som ikke forurenser luften vi puster eller skader miljøet.


En ideell løsning for alle leiligheter og hus uten pipe eller i rom der det ikke er pipe. Flotte og levende flammer gir en god og lun stemning. Fordrer ingen tillatelser. Trenger ikke henge på bærevegg.

Verdens reneste koseflamme. 100% trygg, ingen giftige avgasser, livstidsgaranti, allergivennlig.


Du finner vårt utvalg av peiser fra TenderFlame her.

Myke og lune gulvtepper

Definer en bestemt sone (møbelgruppe), få bedre akustik og lun opp rommet i sin helhet ved hjelp av et gulvteppe i en mykt og behagelig materiale. 


Her har vi gått for et stort gulvteppe i Tencel som binder hele sofagruppen sammen til èn helhet. 


Vi har også mange fine varianter i ull som du finner her. 


Hvis du ser etter et gulvteppe du kan ha under spisegruppen så kan vi anbefale våre elegante sisal tepper.


Se alle våre gulvtepper her.


Statement belysning

Overraskende og uventede detaljer er alltid effektfullt. Du kan enkelt få det inn i interiøret ved hjelp av lamper, det finnes utallige varianter i alle mulig fasonger. Vi har flere unike og iøynefallende lamper fra Hudson Valley de finner du her. Hvis du ikke finner det du leter etter må du ikke nøle med å ta kontakt med oss så hjelper vi deg å finne produkter som vil passe på din hytte. Du kan booke time med en av våre dyktige interiørkonsulenter her.


Mønstrete møbeltekstiler

Vi har et bredt utvalg av mønstrete tekstiler i ruter med ulike fargetoner. Disse vil ta seg veldig godt ut på fjellhytta. For et tidløst interiør som holder seg over lang tid kan du med fordel starte litt i det små med de mønstrete tekstilene. 

Hva med sengegavler i rutete tekstil, en puff eller en lenestol? 


Ta en nærmere titt på produkter hos oss som passer godt inn på fjellet.

Foto: Paul Lockhart


Dekorer veggene med retro vintermotiver

Dekorer veggene på fjellhytta med retro motiver fra fjellheimen rundt om i verden. De vil stå fint i stil med både ute- og innemiljøet. Gamle bilder kombinert med nye mer personlige familiebilder vil ta seg godt ut sammen. Ta en titt på vårt utvalg av fotokunst her.


Alt ligger i detaljene


Når du skal ferdigstille en hytte avslutter du gjerne med de små, men vikitge detaljene. Dette gjelder alt fra dekorative brett til lysestaker og pynteputer. Det er disse tingene som gjør det "hjemmekoselig" og helhetlig. 


Et brett er et fint sted å samle flere dekorelementer på et begrenset område. Skap et dynamisk uttrykk ved å kombinere interiørelementer i ulike høyder, størrelser og fasonger.


Se alle våre vakre interiørdetaljer her.


Da skal du være klar for å gjøre fjellhytta til et personlig, lunt og hjemmekoselig sted. Ønsker du ytterligere interiørhjelp kan du booke tid med en av våre interiørkonsulenter her. Lykke til og husk å tagge oss i bildene du legger ut av hytta di på sosiale medier #sixbondstreet @sixbondstreet

- Marie