Hvordan innrede en mindre bolig?

Hvordan innrede en mindre bolig?

I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle snakket litt om hvordan du kan innrede smart i mindre boliger. Slik at du kan få mest mulig ut av hver kvadratmeter uten at det virker overmøblert eller går på kompromiss med det estetiske. 

 

 

Spisebord med uttrekk

Få mest ut av spiseplassen ved å gå til innkjøp av et spisebord med muligheter for uttrekk. Et spisebord med denne funksjonen tar ikke opp unødvendig med plass i hverdagen og kan enkelt gjøres større når man blir et par ekstra. 

Vi har både runde og rektangulære spisebord med uttrekk. Kombiner gjerne våre spisebord med de lekre, klassiske Como spisestolene våre. Du kan lese mer om disse stolene i vårt nettmagasin her.

Sofaen

Når du skal velge sofa til en mindre bolig er det et par ting du burde ha med i bakhodet. Først og fremst bør du se etter en sofa modell som har mest mulig sitteflate og smalest mulig armlener. Da har du plass til flest mulig i sofaen og armlene tar ikke opp dyrebart areal.

Velger du en modell med smale og høye bein vil den oppfattes som mer nett og luftig. I tillegg er det også betydelig enklere å holde rent under møbelet.

Vi har flere sofamodeller som kan passe inn i mindre boliger, sofaer både med og uten sjeselong. Våre sofamodeller varierer i bredde, høyde og dybde. Se vårt utvalg av sofaer her.

 

 

 

Lyse fargetoner

En grei huskeregel når det kommer til lyse og mørke farger er at; mørke farger virker forminskende og lyse farger forstørrer. Hvis du skal innrede en mindre bolig kan du derfor med fordel gå for et lyst fargespekter for å skape en illusjon om større rom.

Det kan være lurt å merke seg at det er først og fremst de store overflatene i boligen som vil påvirke dette. Elementer som vegger, gulv, tak og de større møblene.

Ved å kombinere lyse fargetoner  i ulike mønstre skaper du et spennende, dynamisk og ikke minst personlig uttrykk. Slik vi har gjort på bildet over; en lang og tom gang ble plutselig litt mer spennende med en Tribeca benk i en vakker farge og mønster kombinert med en pyntepute i samme fargetone.

Dekorer med speil

Skap dybde i rommet ved hjelp av speil i ulike størrelser og fasonger. Har du for eksempel vurdert å gå for speil i sprut-sonen på kjøkkenet mellom benkeplaten og overskapene i stede for klassiske fliser?

Dekorer veggene dine med en kombinasjon av speil og kunst/ foto. Kombinasjonen er både dekorativ, den setter et personlig preg og ikke minst tidløs.
Hvis du ikke ønsker (eller kan) henge speil på veggen kan du gå for en høyere variant som kan stå på gulvet å lene seg mot veggen.

 

 

De små krokene

Har boligen en eller flere små kroker som er for store til å stå tomme men for små til å plassere en lenestol eller hylle i?

Hva med et lekkert firkantet eller rundt sidebord med en vakker topplate? Lys opp kroken ved å plassere en dekorativ bordlampe på bordet og et par telysholdere. Se eksempelet ovenfor.

Flerbruks-møbler

En ultimat måte å integrere oppbevaringmøbler i mindre boliger er å gå for flerbruks-møbler. Møbler som har flere funksjoner. Når plassen er begrenset er det også en fordel at møblene er nette og ikke tar opp unødvendig med plass. Et konsollbord med skuffer er et ypperlig flerbruks-møbel.
Det rommer oppbevaring og vil også fungere som display for dekorelementer.

 

 

Del opp i soner

Når du skal plassere flere ulike grupper i samme rom er det lurt å definere de ulike gruppene, også kjent som soner. En måte å gjøre dette på er å innrede med gulvtepper. Et gulvteppe vil automatisk ramme inn og understreke en sone. Som en bonus vil gulvtepper også ha en god effekt på akustikken i boligen.

Skeptisk til å ha gulvteppe under spisegruppen? Da kan du trygt velge ett teppe med en kortere lugg. Da er det enkelt å se hvor det er behov for å støvsuge etter et måltid. Det vil også tiltrekke seg mindre støv og annet rusk.

 

 

Puffer & lenestoler

Puffer og nette lenestoler er perfekt å innrede en mindre bolig med. Møblene er enkle å flytte på å ypperlige å plassere der du har behov for ekstra sitteplasser. Puffer og lenestoler er også med på å berike interiøret og skaper innbydende og sosiale soner.

Når du har mindre plass å innrede på er det en fordel å velge møbler som har et nett og luftig design. Sånn som våre lenestoler:  Tribeca og Fulton. Når det kommer til puffer har vi en mengde runde puffer i nydelige farger og tekstiler. Se vårt utvalg av puffer og benker her.

Det er en kunst å innrede mindre boliger. Det kreves nøye planlegging for å skape et hjem som fungerer godt i hverdagen, er arealeffektiv og sist men ikke minst en fryd for øyet.

- Marie

 

Forrige artikkel Neste artikkel