Hvordan fjerne nupper fra tekstilmøbler?

Opplever du at tekstilmøbelene dine blir nuppete? Ikke fortvil! Det kan oppstå av flere årsaker og det er heldigvis enkelt å fjerne. Her kan du lese mer om hva årsaken til nuppene kan være og hvordan du kan fjerne de.

Nupper dannes av kortere, løse fibre. Disse henger seg lett opp og danner en klump. I noen tilfeller kan nupper oppstå fordi det er en feil på tekstilet. Dette vil da bli behandlet som en reklamasjonssak. Dette kjennetegnes ved at nuppene ha samme farge som tekstilet. Dersom nuppene på møblet har en annen farge kommer det trolig av støv fra omgivelsene. 

Om nupper oppstår kan du enkelt fjerne disse med en nuppemaskin (koster ca kr. 300-400). Det finnes også rimligere alternativer, de er rikitg nok ikke batteridrevet. Det kan også oppstå nupping som ikke er avhengig av møbelstoffet. De kan da komme fra andre materialer som stoffet er i kontakt med f.eks et pledd, puter eller klær.

En annen ting som er verdt å merke seg er at smuss sliter på møbelstoffets fibre som «sandpapir» hver gang du setter deg i møblet. Dersom det blir sølt noe i sofaen anbefaler vi at du fjerner det med en gang. Du kan lese mer om hvordan du kan fjerne flekker fra våre FibreGuard tekstiler her.

Heldigvis er det ytterst sjeldent at tekstiler nupper. Dersom det likevel skulle oppstå nupping har du nå fått et par "verktøy" du kan bruke. Støv er en av de verste og vanligste synderne for nupping, dermed er det vikitg å rengjøre både rom og møbler ofte.


- Marie