Hvor mange får jeg plass til rundt spisebordet?

Hvor mange får jeg plass til rundt spisebordet?

Lurer du på hvor mange du får plass til rundt de ulike spisebordene våre? La meg guide deg frem til svaret. I tillegg vil jeg fortelle litt om fordelene med runde spisebord samt de nye bruksområdene spisebordet har fått

Bredden på spisestoler varierer

Spisestoler har et stort spenn når det kommer til bredden. Dette gjør det litt vanskeligere å fortelle deg akkurat hvor mange du får plass til rundt ditt bord. Når det er sagt så er det heldigvis et par gode, generelle huskeregler du kan notere. Disse huskereglene vil du kunne lese om lenger ned i innlegget.

North spisebord og north spisestoler i kaffebrun eik

Før du kjøper spisebordet

Spisebordet brukes i dag på en annen måte enn før. Det har fått en rekke nye bruksområder. Vi bruker det ikke lenger kun når vi skal nyte et måltid men også til å lese lekser, tegne, spille spill og andre aktiviteter. Her er et par ting det vil være lurt å ta stilling til før du går til innkjøp av spisebord:

 • Hvor mange skal det være plass til rundt bordet i hverdagen?
 • Har du behov for et bord med uttrekksmekanisme?
 • Hva skal bordet brukes til?
 • Ønsker du et rundt eller et rektangulært spisebord?

Det er ikke meningen at du skal ha svaret på alle punktene over på dette tidspunktet. Men forhåpentligvis har du det når du har lest gjennom dette innlegget.

Hvor mange får jeg plass til rundt spisebordet?

Én generell huskeregel: beregn ca. 60 cm per kuvert (husk å måle avstanden mellom bordbeina). Da ligger alt til rette for at alle rundt bordet skal kunne sitte komfortabelt og får nok med armslag.

Under ser du oversikten over hvor mange personer du kan beregne rundt våre ulike spisebord. Husk at bredden på spisestoler varier. Beregningen under er tatt ut i fra spisestoler med standard bredde på 45 cm.

Runde spisebord

 • ø100 cm: 2-4 personer
 • ø120 cm: 4-6 personer
 • ø140 cm: 5-7 personer
 • ø150 cm: 6-8 personer
 • ø180 cm: 8-10 personer

Rektangulære spisebord

 • L180 cm: 4-6 personer
 • L200 cm: 6-8 personer
 • L220 cm: 6-8 personer
 • L250 cm: 8-10 personer
 • L300 cm 10-12 personer

 

Lyse broadway spisestoler kombinert med et sort michigan spisebord

 

Grå Como spisestoler uten armlene kombinert med et sort Somerset spisebord

Den største forskjellen mellom et bord som har en lengde på 200 cm og et bord på 220 cm er at hver kuvert får litt bedre plass. Om bordet har uttrekksmekanisme vil forskjellen være hakket mer merkbar. Ta for eksempel vårt Somerset spisebord med uttrekk det er tilgjengelig i både 200 cm og 220 cm. Om du har 20 cm ekstra får du plass til å dekke til én ekstra på hver langside i ytterkanten av bordbeina.

Hvor mange får jeg plass til rund spisebordet, illustrasjon

Hvorfor velge et rundt spisebord?

Runde spisebord er i vinden som aldri før og dette er ikke uten grunn. Det finnes mange fordeler med å velge et rundt spisebord. La meg utdype:

 • Et rundt spisebord oppleves fort mer innbydende
 • Et rundt spisebord er lettere å dekorere da det er mer plass på midten
 • Et rundt spisebord er mer sosialt og bidrar til at alle ser hverandre
 • Et rundt spisebord gjør det enklere å føre en felles samtale
 • Et rundt spisebord gir deg en nærhet til alle som sitter rundt

De færreste av oss har behov for plass til 10-12 personer rundt spisebordet til daglig. I stedet for å velge et spisebord som tar opp unødvendig med plass kan det lønne seg å gå for en variant med muligheter for uttrekk.

I vårt sortiment finner du en rekke spisebord i ulike fasonger, farger og størrelser- med og uten uttrekksmekanisme. 

Mørke spisestoler kombinert med et rektangulært sort spisebord fra SixBondStreet


Den sosiale-sonen

Flere og flere hjem har i dag åpne løsninger. Den sosiale plassen som før hovedsaklig var i stuen ved sofaen er nå for mange flyttet over til spiseplassen. Vi blir sittende lenger, gjerne en hel kveld og da er det viktig å fokusere på komfort.

Vi bruker ikke lenger spisebordet kun når vi skal spise, men også for et glass vin med gode venner, spille spill eller lese lekser. Det runde spisebordet har kommet naturlig med denne nye trenden. Et rundt spisebord er et fantastisk møbel som forener menneskene rundt det.

Rundt Somerset spisebord kombinert med blå Como spisestoler med armlener

"Reglene" over er ment veiledende og det vil ikke lønne seg å følge dem slavisk. Det er mange faktorer som spiller inn når du skal finne ut hvor mange stoler du får plass til rundt spisebordet ditt. Bredden på stolene er naturligvis en viktig faktor, men husk også å sjekke hvor/ hvordan bordbeina er plassert. Vil de komme i veien for noen av de rundt bordet?

Lenger opp i dette innlegget illustrerer jeg det maksimale antallet av personer man får plass til rundt spisebord i ulike fasonger og størrelser. Hvis du har ekstra lagringsplass så vil jeg anbefale deg å ikke ha det maksimale antallet stoler stående fremme til en hver tid. Kun det antallet du har behov for i hverdagen. Ta heller frem ekstra stoler ved behov.

Minner om at du også kan booke en privattime med en av våre interiørkonsulenter. Møtet kan bookes både online og i et av våre showroom.

Motto: det er alltid plass til én til!
- Marie

Forrige artikkel Neste artikkel