En kolleksjon inspirert av nyklassisisme, en arv som satte et permanent preg på skandinavisk designhistorie. Kolleksjonen er skapt for å reflektere det spennende visuelle uttrykket som kan oppstå når historien møter en moderne tid, med mål om å gi en følelse av noe kjent og klassisk, men likevel moderne, friskt og helt nytt.


Chinoiserie-teppet er inspirert av det vakre tapetet som finnes på Gunnebo slott. Et klassisk, blomstermønster er her vevd inn i et tett ullteppe, i en fargepalett som krever oppmerksomhet. Klassisk, men likevel dristig, akkurat som et Layered teppe ønsker å være. 


Denne teppekolleksjonen er håndlaget i 100% ull.

CHINOISERIE DOVE BLUE

CHINOISERIE SCARLET PINK

Layered er et svensk designmerke som kombinerer et sterkt moderne designspråk med solid håndverk og bærekraftige materialer. Inspirert av samtidskunstens ulike uttrykk, siden starten i 2015, har Layered raskt vokst til å bli et av Sveriges mest omtalte designmerker.

Gunnebo Castle

Gunnebo Castle, ble bygget på 1700-tallet og hentet inspirasjon fra storslåtte italienske landvillaer samt fransk nyklassisisme. Inspirasjonen til de dekorative tapetmaleriene kom fra forskjellige verdenshjørner. 

Påvirkningene som fulgte med disse reisene bar ofte en harmonisk utforming av blomster og stripete mønstre og ble sett på som en ideell verden å hente inspirasjon fra, med sikte på å omforme miljøet rundt oss for å strebe etter å skape en opphøyet hverdag for alle .