Energi til hjemmet ved hjelp av farge

Du gir energi til hjemmet ved å bruke kontrast som virkemiddel. Interiør uten noen form for kontrast kan ofte oppfattes som monotont og blasst.

Som designvirkemiddel er det viktig å huske på at det blir brukt på en gjennomtenkt måte slik at interiøret oppfattes som helhetlig.

Kontraster ved hjelp av farger

Kontraster kan enkelt tilføre energi og personlighet til interiøret. Hvis du er usikker på hvilke farger du skal kombinere for å skape en tydelig kontrast kan du alltid velge hvitt og sort. I tillegg til kontrast gir det også et moderne og stramt uttrykk.


Ønsker du å være litt mer avansert kan du se på en fargesirkel. Fargene som er ovenfor hverandre i sirkelen kalles for komplimentærfarger. Dette er farger som komplimenterer og fremheves av hverandre. Et eksempel på to komplimentærfarger er blått og oransje. Bildet under viser effekten av hvordan de to fargene både fremhever hverandre samtidig som de spiller på lag og skaper en elegant helhet.

Gammelt x Nytt

Skap egenart ved å kombinere gamle skatter med nye og moderne møbler. De gamle elementene vil tilføre historie og varme til de nye produktene. Gamle skatter kan være produkter som har gått i arv i generasjoner eller noe unikt fra et bruktmarked eller en auksjon.


Former som kontrasteffekt

Lek deg med ulike formspråk for å skape kontrast og bevegelse i interiøret. To motsetninger er myke, organiske former og stramme geometriske.
 Former finner du både i mønstre på en tekstil og objektes form. Hva med å gå for en stram og minimalistisk sofa med en leken og mønstrete tekstil.

Dekorer hjemmet med skulpturer i ulike former. Dette vil tilføre en uventet og spennende effekt til interiøret.

Ulike metoder

I interiørverdenen kan kontraster brukes på mange ulike måter. Inkluder virkemiddelet ved hjelp av farger, stilarter, materialer og belysning.

Eksempelvis er det veldig effektfullt å kombinere det feminine med det maskuline. 

Lette, luftige elementer settes inn i mer massive omgivelser.

En av de vanligste og mest folkekjære kontrasteffektene er lyst og mørkt.

Denne effekten kan du enkelt få inn i hjemmet ved å velge mørkt gulv og en lys veggfarge.


Helhetsinntrykket som blir skapt ved bruk av denne effekten er enkelt, stilfullt og ikke minst lite prangende.

Effektfulle virkemidler

I tillegg til eksemplene over finner du et par motsetninger som vil gi effektfulle kontraster:

- Matt og blankt

- Lett og tungt

- Lys og skygge

- Grovt og fint/ hard og myk

- Varmt og kaldt

Når du skal bruke kontrast som virkemiddel behøver du ikke bestemme deg for kun èn metode. Lenger ned på siden ser du flere eksempler på styling der kontrast er brukt som virkemiddel både ved hjelp av lys, farge og material bruk.

Book en designer i dag 

Bruk kontraster som virkemiddel for å skape et spennende, unikt hjem fylt med energi og personlighet. Lykke til med innredningen og husk at dersom du ønsker veiledning er våre interiørkonsulenter her for å hjelpe.