Årets Pantone farger 2021: Ultimate Gray + Illuminating

Årets Pantone farger 2021: Ultimate Gray + Illuminating

I år er det ikke bare èn med to farger fra Pantone; PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating. To individuelle fargetoner som belyser hvordan to ulike elementer kommer sammen for å støtte hverandre. Den grå fargetonen defineres som praktisk og bunnsolid, den gule representerer optimisme og varme.

 

 

Årets farger fra Pantone skal minne om mot og lykke. Kombinasjonen av de to fargetonene defineres av Pantone som ambisiøs og den skal gi oss håp. Kombinasjonen skal også hjelp oss med å huske på at ting blir bedre og at vi går lysere tider i møte.

 

 

 

Hva er 'Pantone Color of the Year'?

I over 20 år har Pantones årets farge påvirket produktutvikling og kjøpsbeslutninger i flere bransjer, inkludert mote, interiør og industriell design, så vel som produktemballasje og grafisk design.

Utvelgelsen av 'Pantone color of the year' krever en gjennomtenkt vurdering og trendanalyse. For å komme frem til utvalget reiser Pantones fargeeksperter hvert år rundt om i verden på jakt etter nye fargeinnflytelser. Inspirasjonen de får på denne rundturen kan komme fra alt fra underholdningsbrasjen og filmer i produksjon, kunstsamlinger, nye artister, mote, alle designområder, reisemålet i seg selv og samfunnsøkonomiske forhold.

 

 

"Foreningen av et varig Ultimat Gray med den levende yellow Illuminating uttrykker et budskap om en positivitet støttet av mot. Praktisk og bunnsolid, men samtidig varierende og optimistisk. Dette er en fargekombinasjon som gir oss motstandsdyktighet og håp. Vi trenger å føle oss oppmuntret og oppløftet; dette er viktig for menneskelig sinn.- Leatrice Eiseman, Executive Director of the Pantone Color Institute.

Les mer om årets PANTONE farge på PANTONES egne sider her.

 

 

Personlig syns jeg kombinasjonen av disse to fargene er helt enestående. Sammen gir de et uttrykk av ro, harmoni og balanse. Den elektiske, livlige gulfargen blir akkurat passe nedtonet av den trygge og solide gråfargen. Sammen gir de følelsen av balanse, glede, håp og mot.

- Marie

Forrige artikkel Neste artikkel