5 interiørtips fra vår interiørdesigner

5 interiørtips fra vår interiørdesigner

Daglig overøses vi med interiørtips, noen mer nyttige enn andre. Etter noen år i bransjen har jeg gjort meg opp en del personlige erfaringer på hva som funker og ikke. Jeg har derfor satt sammen en oversikt over mine topp 5 interiørtips som jeg mener det er verdt å ta med seg på veien.

Interiørtips nr. 1 Dekorgrupper

En enkel tommelfingerregel er at når du skal dekorere med interiørartikler vil det lønne seg å sette sammen grupper i oddetall.  Ett unntak fra regelen er to produkter. En gruppe kan ideelt sett bestå av 1, 3 eller 5 dekor elementer. Prøv selv å se forskjellen. Om du har to bordlamper på et konsollbord med 30 cm avstand regnes ikke de to lampene som en samlet gruppe.
Synes du det er vanskelig å finne hvilken farger som passer sammen vil jeg anbefale deg og gå for din favorittfarge. Ta for eksempel oransje og lag dekorgrupper ut i fra den fargen- men velg gjerne ulike nyanser av oransje. Da vil interiøret ditt oppleves som både dynamisk, spennende og personlig.


Rustfargede Tribeca lenestoler, varmt brunt gulvteppe, rundt sofabord med hvit marmor plate fra Midtown serien. Tribeca lenestoler i en nydelig rustfarge kombinert med det skulpturelle og klassisk sofabord i hvit marmor fra Midtown serien. Her er det et oransje fargetema som gjelder kombinert med et varmt brunt gulvteppe og en lekker brun trevase fra Scapa Home.

 


York 3-seter sofa i en grå velour sammen med Fulton lenestol i en beige fargetone sammen med et glass bord fra Eastside serien. Dekorer sofabordet ditt med interiørartikler i oddetall. 

Interiørtips nr. 2 Uventede fargekombinasjoner

Gi gjestene dine et uforglemmelig og overraskende førsteinntrykk med en sprek og uventet farge på veggene i gangen. Det vil gjøre inngangspartiet ditt spennende, personlig og unikt. Hvis du ikke ønsker å ta den helt ut kan du for eksempel gå for et gulvteppe eller fliser i et spennende mønster eller en iøynefallende fargetone.

Fargesterke vegger vekker oppsikt, gir et personlig preg og et livlig interiør. Rød vegg kombinert med en gylden tekstil og materialer.


Interiørtips nr. 3 Kombinér gammelt og nytt

Miks interiørartikler og møbler fra ulike tidsepoker. En antikk skjenk dekorert med moderne og minimalistiske glassvaser er en elegant kombinasjon.
Spisestolene rundt spisebordet ditt må ikke være like. Om du har et rektangulært spisebord kan du for eksempel sette en overdådig spisestol på hver ende og gå for noen mer nøytrale på langsidene. Det vil gi spisestuen din ett unikt preg og ikke minst en spennende kontrast.


Moderne glassvaser fra House Doctor i kombinasjon med en antikk, brun skjenk i tre.  

Interiørtips nr. 4 Lun opp hjemmet ditt med varme metaller

Har du et rom eller kanskje et helt hjem som føles kaldt? Kanskje du har malt veggene dine blå eller i en kald gråtone og gått for møbler i ulike gråtoner? Et enkelt tips til deg er å: gå til innkjøp av interiørartikler i messing- eller gullfinish. Alt ligger i detaljene og det er ofte ikke så mye som skal til.- En lysestake kan faktisk være nok til å gi et rom et litt lunere preg. Metaller som messing eller gull avgir et varmt lys som vil reflekteres i tekstiler og andre overflater rundt.


Høy, lekker bordlampe med en vakker lampefot i gullfinish kombinert med en hvit klassisk lampeskjerm. 

Interiørtips nr. 5 Invester i produktet som definerer rommet

Har du et stramt budsjett vil jeg anbefale at du legger en stor andel av budsjettet på møblene som definerer de ulike rommene. For eksempel et soverom kan vel ikke defineres som et soverom uten en seng? En spisestue burde vel inneholde et spisebord for å kunne defineres som en spisestue?  Det er også ofte det møbelet som blir brukt mest og er mest utsatt for slitasje. Ved å legge litt ekstra penger i møbelet som definerer rommet vil du ha møbler som holder år etter år. Klisjé men sant: du får det du betaler for.


Somerset spisebord med både lekre kryssbein og muligheter for uttrekk. Her er bordet kombinert med våre egenproduserte spisestoler Como i en lys tekstil i fløyel. Det klassiske og tidløse Somerset spisebordet har lekre kryssbein og kan trekkes ut. Her i kombinasjon med våre egenproduserte Como spisestoler.

 


Miljøbilde fra en fotoshoot på Krosser gård. Her er Crosby 3-seter sofaen kombinert med et rundt sofabord fra Midtown serien. I de fleste tilfeller kan man nok si at sofaen er møblet som definerer en stue. Her ser du vår elegante og tidløse 3-seter sofa Crosby i kombinasjon med Baxter puffen og et rundt sofabord fra Midtown serien med en brunsort marmorplate.

Det var mine topp 5 interiørtips. Håper du lærte noe nytt og at du fant disse interiørtipsene nyttige i havet av nyttige (og mindre nyttige) interiørtips.
-Marie

Forrige artikkel Neste artikkel